Waarom 10 euro?

beeld1De eerste reden (0,7%) werd al uitgelegd op de startpagina van deze website, maar er zit nog iets meer achter.

De enthousiastelingen waarvan sprake op de startpagina sponsoren al een aantal jaren Plan Belgiƫ. Het is niet onze bedoeling om zo groot te worden. Door het feit dat zij een erkende NGO zijn, kunnen zij fiscale attesten uitdelen (iets wat wij uiteraard niet kunnen).

Het maandelijkse bedrag van 30 euro dat naar Plan wordt overgeschreven vloeit voor een deeltje terug naar ons. Daarom ontstond dan ook het idee om dat bedrag integraal te laten renderen voor projecten in de derde wereld.

Op die manier ontstaat er ook een alternatief voor mensen die 30 euro per maand te veel vinden. Je kan klein beginnen door 10 euro per maand voor Malawi te geven en misschien kan je dan later wel dezelfde redenering toepassen.

Een andere belangrijke reden is dat we het project willen draaiende houden door alles beheerbaar te houden. En er blijft ook altijd een klein risico bestaan dat het project niet loopt zoals verwacht. Weinig geld betekent ook weinig risico. Wie ons steunt, is van dat risico op de hoogte en neemt het er graag bij.